TripleCord Huwelijksconferenties

De Huwelijksdag

Elk jaar organiseert TripleCord 1 á 2 keer een Huwelijksdag, waarop een aantal punten centraal staan:

  1. De bewustwording bij christen-echtparen en aanstaande echtparen dat het huwelijk iets grandioos is waar God grote beloften aan verbonden heeft.
  2. Het kweken van een verlangen om aan dat huwelijk te werken.

 

Zaterdag 17 maart vindt de tweede huwelijksdag plaats met als thema: 

Werk in uitvoering: werken aan het huwelijk van je dromen

Locatie: De Schuilplaats, Otterloseweg 18A, Ede

Aanvang: 10:00 uur (inloop vanaf 9:30 uur)

Einde: ca. 17:00 uur

Kosten: €35,-- per echtpaar,  (lunch en consumptie inbegrepen)

Reserveren:  Klik op deze link: Eventbrite

Sprekers:

Jan Pool

Je 'naaste' liefhebben en God boven alles


Jan Pool was tot voor kort voorganger van Shelter Haarlem. Hij is oprichter van Heartlink (zie www.hrtlink.nl) en één van de founders van de vroegere Herstel huwelijksconferenties. Jan is een veelgevraagd spreker en heeft met zijn vrouw Marijke diverse keren over aspecten van het huwelijk gesproken. 


Op 17 maart vertelt hij over een Bijbels huwelijk. Dat gaat niet in de eerste plaats over de vraag of je wel genoeg van elkaar houdt. Die vraag is wel buitengewoon belangrijk, maar nog belangrijker is de vraag hoe je liefde voor Jezus functioneert. Want die vraag beïnvloedt de andere liefdesvragen. Dat klinkt vroom, maar hoe doe je dat dan in de praktijk? En hoe werkt dat uit?


Jannie Kloosterman

 

Hoezo: 'onbegrip en eenzaamheid'?

 

Jannie is oprichtster van Stichting Geopende Deur van waaruit christengemeente Doorbraak ontstaan is. Van deze gemeente is zij voorgangster.

Tijdens de conferentie zal Jannie spreken over communicatie:

Huwelijkspartners zullen in de loop van hun huwelijk ontdekken dat dagelijks met elkaar omgaan en van hart tot hart communiceren echt iets anders is dan tijdens de verliefdheidsperiode nog vanzelfsprekend lijkt. Jannie Kloosterman weet dit onderwerp in een huwelijk als geen ander praktisch te maken.

 

René en Mirjam Ruitenberg

Op weg naar een droomhuwelijk

 

René is getrouwd met Mirjam en woont met haar en hun drie kinderen Thom, Roos en Merel in Elburg. Na 25 jaar actief te zijn geweest als marathonschaatser en een seizoen als coach, heeft René begin 2013 een punt gezet achter zijn schaatscarrière. Hij heeft een groot verlangen om de sportwereld, maar ook (kerkelijk) Nederland te vertellen over het Evangelie.

Elk huwelijk kent zijn woestijnperiode. Maar wat als je dat woestijngevoel eigenlijk 'normaal' gaat vinden? Dat je denkt dat het bij hoort? Hoe komt dat verlangen naar het beloofde huwelijksland terug? Wat kunnen mannen en vrouwen doen om elkaar daarin aan te moedigen en te beschermen en samen te strijden?